MC-Expedition til Sør-Afrika 2019

 

MC Expedition November 2019

Cape Town – Cape South Coast – Wilderness – Prince Albert – Route 62 – Stellenbosch
11 dager/10 netter

Trykk her for å se ditt Digitale Program

 

Innhold

Overnatting Type Reisemål Dato Slutt Inkludert Varighet
City Lodge V&A Waterfront   Cape Town 14. nov 17. nov B&B 3 netter
Agulhas Country Lodge   Cape South Coast 17. nov 18. nov B&B 1 natt
             
The Pink Lodge on The Beach   Wilderness 18. nov 20. nov B&B 2 netter
Mont d’Or Swartberg Hotel Prince Albert   Prince Albert 20. nov 22. nov B&B 2 netter
Barrydale Karoo Lodge   Route 62 22. nov 23. nov B&B 1 natt
             
The Black Horse Suite   Stellenbosch 23. nov 24. nov B&B 1 natt

Onsdag 13. November – Avreise fra Norge.

Avreise fra Gardermoen kl. 1610 med Qatar Airway med kurs direkte for Doha hvor vi ankommer kl. 0040. Flybytte og vi flyr videre kl. 0145 direkte til Cape Town.

Torsdag 14. November – Ankomst Cape Town og Sør-Afrika.

Vi lander i Cape Town kl. 1105 lokale tid. Her blir vi møtt av våre lokale reiseledere og kjørt til vårt hotell sentralt i Cape Town. Vi får litt tid på egenhånd, før vi igjen møtes for sammen å gå til Waterfront, Cape Town sitt svar på Aker Brygge hvor vi også spiser vår velkomstmiddag. Middag inkludert.

Cape Town

Cape Town er en av verdens vakreste og mest magiske byer. Omringet av fjell, hav og unik natur er denne byen en av Afrikas mest besøkte turistbyer. 

Overnatting 14.-17. November: City Lodge V&A Waterfront  

City Lodge ligger sentral ved inngangen til Waterfront med gangavstand til bysenteret og kort vei til flyplassen. Rommene er store og har air condition, TV, kaffe og te fasiliteter. Hotellet har også et lite basseng.

Fredag 15. november – heldag guidet Cape Point tur. Dette er uten tvil en av de mest populære utfluktene i hele Sør-Afrika. Høydepunktet er berømte Cape Point og Kapp Det Gode Håp der to verdenshav møtes i dramatisk natur. Dette er en av Sør-Afrikas 7 verdensarver. Veien går om Chapman’s Peak som er regnet for å være den vakreste kystveien i verden! Sjansene er store for å se både bavianer, struts, antiloper og en rekke rovfugler. Naturen er dramatisk og plantelivet unikt. Frokost og lunsj inkludert.

Vi spiser lunsj på den flotte Black Marlin Restaurant som ligger ved havet og har superb utsikt.  Deretter besøker vi pingvin kolonien på Boulders Beach. Det bor over 3000 pingviner her og dere ser dem på nært hold. Frokost og lunsj inkludert.

Lørdag 16. november – fridag til å utforske Cape Town på egenhånd.

Etter frokost tar vår lokalguide Brent oss med på en byvandring og ikke minst besøker vi det lokale markedet midt i sentrum. Hvis været tillater det, så prøver vi også å komme oss til topps med kabelbanen til Table Mountain. For de som ønsker å besøke den kjente fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i nesten 20 år av sitt liv, blir det et eget opplegg. Påmelding. Vi får utdelt våre sykler lørdag ettermiddag. Vi samles til felles middag på kvelden.  Frokost og middag inkludert.

Søndag 17. november – Avreise fra Cape Town til Cape Agulhas.

Etter en god frokost forlater vi Cape Town og setter kursen mot byen Hermanus og er vi heldige så kan vi se hvaler som leker helt inn til land. Opplev den sørlige delen av Afrika, hvor de to havene virkelig møtes. Agulhas Country Lodge er bygget fra naturstein og har spektakulær havutsikt fra nesten alle utsiktspunkter. Her møtes Capes fynbos, det kalde havet ved den sørligste delen av Afrika. Kysten er vakker og regionen er kjent for topproduksjon av vin, hvalsafari og mye mer. Vi ankommer vårt bosted ut på ettermiddagen. Vi skal bo på Agulhas Country Lodge. Det legges opp til felles middag på kvelden. Frokost og middag inkludert.

Overnatting 17-18. November: Agulhas Country Lodge

Nyt gjestfri service og eksepsjonell mat med vekt på fersk sjømat i husets egen restaurant. Rommene har eget bad, og har balkong med havutsikt.

Mandag 18. November – Fra Cape Agulhas til Wilderness

Etter en god frokost er vi på veien igjen og i dag skal vi kjøre langs Det indiske Hav og langs Sør-Afrikas spektakulært naturskjønne Garden Route. Vi gjør stopp underveis for felles lunsj og ender opp i Wilderness som er kjent for vakre strender, ro og velvære.  Her skal vi bo i to netter og slappe av og gjøre utflukter. Det legges opp til en felles middag under oppholdet som er inkludert. Frokost inkludert begge dager og middag inkludert første kvelden.

Overnatting: 18.-20. November på The Pink Lodge.

Vi overnatter 2 netter på The Pink Lodge. Alle rommene har ligger ved hav-siden og har direkte tilgang til stranden gjennom hagen.  

 ng 18. – 20. November: The Pink Lodge On The Beach, Wilderness       

Onsdag 20. November – Wilderness til byen Prince Albert.

Etter frokost sier vi adjø til The Pink Lodge og Det indiske Hav og setter kursen for fjellene rundt Swartberg og Prince Albert. Vi har i dag en kortere etappe foran oss, men med muligheter for avstikkere underveis. Swartbergfjellene er en opplevelse i seg selv og helt annerledes enn de steder vi til nå har besøkt. Ved inngangsporten til den tørre villmarken i Karoo, er den lille sør-afrikanske forstaden Prince Albert omgitt av en oase av fantastiske fjell, frodige hager, vingårder og fruktplantager. Frokost inkludert begge dager og middag inkludert første kvelden.

Overnatting: 20. – 22. november: Mont d’Or Swartberg Hotel Prince Albert.

Prince Albert I hjertet av Price Albert ligger Mont d’Or Swartberg Hotel – et nasjonalmonument med 150 år med historie. Fasiliteter inkluderer svømmebasseng, treningsstudio og spa.

Fredag 22. november – Swartberg og Prince Albert – Barrydale

Frokost. Vi forlater Prince Albert og kjører den gamle hovedveien R 62 mellom Port Elisabeth og Cape Town, i dag en populær turistvei med en fantastisk natur. Vi gjør stopp underveis og ankommer området Barrydale ut på ettermiddagen. Vi skal overnatte på Barrydale Karoo Lodge. Innlandsruten ”Route 62” er spesielt severdig, gjennom historiske byer, vin og frukt gårder, fjell passeringer, halvørken – og alt dette langs svingete vakre veier.  Frokost inkludert.

Overnatting: 22. – 23. november: Barrydale Karoo Lodge, Route 62           

Barrydale Karoo Lodge ligger langs Route 62 i Barrydale.  En ekte Karoo opplevelse, og et beleilig stopp på vår tur.  

Lørdag 23. November – Barrydale til vinbyen Stellenbosch

Etter en god frokost er vi på vei mot vindistriktene og byen Stellenbosch. Vår siste etappe på turen.   Den sjarmerende lille byen Stellenbosch ligger cirka en time fra Cape Town blant de vakre Stellenbosch fjellene i naturskjønne omgivelser. Dette er Sør-Afrikas nest eldste by og gatene er fulle av vakre eksempler på Cape Dutch, georgisk og viktoriansk byggestil. Dorp Street er et nasjonalmonument. En spasertur i denne delen av Stellenbosch med dens små gater, vann kanaler, kosmopolitiske restauranter og kafeer er en idyllisk morgen aktivitet! Frokost og middag inkludert.

Overnatting: 23. – 24. November:      The Black Horse Suite, Stellenbosch

Søndag 24. November – Stellenbosch til flyplassen for hjemreise eller videre til Kruger-Parken.

Etter en god frokost står dagen til egen disposisjon for de som skal tilbake til Norge. Dere blir kjørt til flyplassen av våre guider ut på ettermiddagen. Avreise fra Cape Town kl. 1840 med Qatar Airways direkte til Doha hvor det er flybytte og videre til Norge med ankomst mandag 25. november kl. 1355. Frokost inkludert. Måltider serveres på flyet underveis fra Cape Town til Doha og Oslo.

Søndag 24. november til onsdag 27. november. Ekstra safaridager i Krugerparken.

For de som ønsker å utvide oppholdet i Sør-Afrika med safari i Krugerparken, så er det avreise fra Cape Town lørdag formiddag med fly direkte til byen Nelspruit ved inngangen til Krugerparken. Vi skal bo på Protea Kruger Gate Hotel. Se: www.marriott.com/hotels/hotel-photos/mqpkg-protea-hotel-kruger-gate. Helpensjon inkludert under oppholdet i Kruger-parken. Velkommen til en av de mest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger ved grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken. Vi tilbringer deler av mandag og tirsdag i parken på jakt etter dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. Medbrakt frokost og lunsjpakke. Tilbake til vårt bosted ut på ettermiddagen for litt avslapning rundt bassenget eller i en godstol med utsikt til de ville dyrene på andre siden av elven. Etter en god og lang frokost på onsdag er det avreise med minibuss til flyplassen i Johannesburg. På vei tilbake kjører vi gjennom et varierende og vakkert landskap. Vi ankommer flyplassen i god tid før avreise med Qatar Airways kl. 2035 direkte til Doha.  Måltider serveres på flyet underveis fra Johannesburg til Doha og Oslo.

Torsdag 28. november: Ankomst Norge

Vi ankommer Oslo torsdag kl. 1355.  

Pris per person for hele rundturen kr. 49.500.- som inkluderer:

Pris per person for de som reiser hjem fra Cape Town og etter MC rundturen kr. 39.900.- som inkluderer:

Vi tar forbehold om prisjusteringer på grunn av valutaendringer i norske kroner og sør-afrikanske Rand.

Påmelding på turen skjer til: Ronny Leere på mobil 9085 8797 eller mail: ronny.leere@leeres.no

Reiseleder på turen vil være Ronny Leere. Ronny har ved flere anledninger kjørt motorsykkel i Sør-Afrika og fast reiseleder på sine egne mc-turer til Sør-Afrika.

Artikkel fra MC Avisa utgave 6, 2109

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *